prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Novi nastavni program

Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja o proširenju djelatnosti za školske ustanove izvođenjem novih programa objavljenom 8. svibnja 2023. godine, IX. gimnaziji je odobren jedan prvi razred s prirodoslovno-matematičkim programom. S obzirom da je riječ o novom programu, za upis u prirodoslovno-matematički razred nema prijemnog ispita.

Gimnazija svojom kvalitetom, brojnim izvannastavnim aktivnostima i projektima, rezultatima državne mature, rezultatima na županijskim i državnim natjecanjima iz različitih područja te velikim postotkom učenika koji upisuju svoj prvi i drugi izbor fakulteta je sve popularnija kod učenika koji se upisuju u program opće gimnazije.

Napornim radom i kontinuiranim unapređivanjem nastave u programu opće gimnazije, škola je stekla odlične preduvjete i realne mogućnosti za uvođenje prirodoslovno-matematičkog smjera u jednom od postojećih razreda. Ministarstvo znanosti i obrazovanja je donijelo odluku o proširenju djelatnosti školskih ustanova, kojom je IX. gimnaziji odobreno otvaranje razreda s prirodoslovno-matematičkim programom.

Odlični rezultati učenika na županijskim i državnim natjecanjima, kako iz područja matematike i informatike tako i iz ostalih predmeta svjedoče o kvaliteti nastave i pripremi u školi. U ovoj školskoj godini učenici su osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju iz francuskoga jezika, treću nagradu iz matematike i četvrto iz povijesti. Također, prošle godine su ostvarili drugu nagradu na državnom natjecanju iz matematike i treće mjesto iz informatike te treće mjesto. Opširnije na mrežnim stranicama.

Iako su bodovi nekih učenika pri upisu u školu nešto niži, maturanti redovito polažu državnu maturu s gotovo stopostotnom prolaznošću. Zanimljivo je istaknuti da se oko 15 % do 20 % ispita piše u rangu najboljih 10 % (90 i više centila). U školskoj godini 2021./2022., dvoje učenika je postiglo 100 % točnost na ispitu iz matematike na višoj razini, kao i iz engleskog jezika.

Već četrnaestu godinu, gimnazija je vježbaonica za studente Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Od ove godine se u našoj školi provode stručni ispiti iz matematike za Varaždinsku i Međimursku županiju. Uvođenjem prirodoslovno-matematičkog razrednog odjeljenja, gimnazija će obogatiti kvalitetnu ponudu ovog vrlo atraktivnog smjera u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Ova inicijativa će pružiti zainteresiranim učenicima mogućnost visokokvalitetnog odgoja i obrazovanja te će im omogućiti upis na željene fakultete.

Gimnazija nije samo škola koja pruža izuzetne obrazovne mogućnosti, već i mjesto koje podržava osobnost i kreativnost. U školi moći će te se osjećati prihvaćeno, sigurno i zadovoljno, a poticat će i na istraživanje i razvoj osobnih potencijala.