prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Novi, tematski čitateljski klub u Booksi

Umjesto aktualnih beletrističkih naslova, primarna materija ovog čitateljskog kluba bit će publicistika, esejistika i teorijska literatura o određenoj temi, uz manji broj književnih naslova koji će se nadovezivati na prethodno navedenu literaturu. Sastanci ovog čitateljskog kluba održavat će se zadnjeg petka u mjesecu, u 18 sati, u Booksi, a prvi sastanak zakazan je za 25. ožujka 2022.

Voditelj ovog čitateljskog kluba, komparatist, novinar i kritičar Matija Prica ističe kako ovaj čitateljski klub neće iznova svaki mjesec oduševljavati zavodljivim beletrističkim naslovima, već će sudionike ‘tlačiti’ publicistikom, teorijom i, u boljim slučajevima, esejistikom. Možda se tu i tamo slučajno potkrade i koji književni naslov, ali samo kao mamac.”

Prva je tema, kako već i priliči ovakvom klubu, naravno, autorefleksivna – čtat će se i razgovarati upravo o čitanju. Osim o tome koja je uloga i važnost čitanja, ne samo u mlađim, tzv. formativnim godinama, već i svim kasnijim iteracijama ličnosti. Razgovarat će se i o tome kako se mijenja odnos i pristup prema čitanju i književnosti, kako se mijenjaju načini čitanja te koje to sve posljedice potencijalno povlači za sobom.

Organizatori ističu da za odgovore ili inspiraciju za vlastite ideje zavirite u odabrana poglavlja knjiga Namjene književnosti Rite Felski te Čitatelju, vrati se kući Maryanne Wolf.

Za detalje o poglavljima, prijavama i općenito za više informacija posjetite portal Booksa.hr ili se javite na e-adresu booksa@booksa.hr.