prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje EU tjedna kodiranja u u razrednoj nastavi

Učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja na nastavi u školskoj knjižnici s knjižničarkom Anitom Tufekčić sudjelovali su u Europskom tjednu kodiranja (8. – 23. listopada). Sati su provedeni u suradnji s učiteljicama Jelenom Cvijović, Anitom Miočić Milevoj, Danijelom Mišura Vraneš, Dinkom Buljević i Mirjanom Franić Mehičić.

Ono što je posebno obradovalo male sudionike je potvrda koju su dobili nakon sudjelovanja koja im ujedno predstavlja nagradu i motivaciju za daljnji rad. Ove školske godine obilježili su EU tjedan kodiranja u razrednoj nastavi s učenicima od prvog do četvrtog razreda u suradnji sa školskom knjižničarkom.

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Učenici 1. a, 1. c, 2. a, 2. c i 2. k razreda kroz boje i brojeve otkrivali su koji lik se krije na papiru i pokazali kako su već uspješni „mali“ programeri. Knjižničarka je sat započela s čitanjem priče “Elmer i izgubljeni medo” gdje su učenici uživali slušati priču o medi koji se izgubio. Nakon poslušane priče o događajima u džungli sa slonićem Elmerom i njegovima prijateljima učenici su dobili zadatak obojiti Elmera po brojevima u različitim bojama. Osim Elmera, bojali su po brojevima i ostale životinje koje su čuli da se spominju u priči a koje mogu vidjeti u zoološkom vrtu: ribe, ptice, koale, žirafe itd.

Učenici 3. a i 4. a razvili su tj. izradili male robote za računalno razmišljanje i aktivnosti robotike. Djeca su prethodno naučila dijelove ljudskog tijela, a zatim su na temelju naučenog izradila vlastitog robota od papira. Aktivnost je uključivala poznavanje tijela, upoznavanje matematike, boja i fine motorike. Kod week for all bio je: cw22-LhwI9.