prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje europske godine vještina u blagdanskom duhu

Kao i svake godine, učenici i učitelji I. OŠ Varaždin raduju se blagdanima koje obilježavaju na prigodan i djeci zanimljiv način.

Zelena i digitalna tranzicija otvaraju nove mogućnosti za ljude i gospodarstvo EU-a. Posjedovanje relevantnih vještina pomaže ljudima da se uspješno nose s promjenama na tržištu rada i da se u potpunosti uključe u društvo i demokratske procese. Prema najavi predsjednice Ursule von der Leyen u govoru o stanju Unije 2022. Komisija je donijela prijedlog da se 2023. proglasi Europskom godinom vještina (Predstavništvo u Hrvatskoj, 2022).

Kao i svake godine, učenici i učitelji škole raduju se blagdanima koje obilježavaju na prigodan i djeci zanimljiv način. Ove godine, pripremljeni su posebno bogati sadržaji u kojima mogu sudjelovati svi učenici škole. Od sredine studenog pa do sredine prosinca svake srijede provode se tematske božićne radionice za učenike koje osmišljavaju i provode učiteljice Dina Zebec i Sonja Tušek – Podobnik. Tijekom radionica učenici će izrađivati božićne čestitke, viseći ukras orašar, dekorativni i viseći gnom te makrame boriće koji će se prodavati na humanitarnom božićnom sajmu posljednjeg tjedna prije blagdana.

Osim toga, učenike očekuje i niz drugih prigodnih aktivnosti koje će se provoditi u školi, a najmlađi će se posebno radovati čitanju božićnih priča uz čaj, božićnim priredbama te božićnim filmovima. Osim stvaranja blagdanskog ugođaja, aktivnosti koje će se realizirati tijekom radionica dodatno će doprinijeti nastavku jačanja životnih vještina koje su učenici usavršavali tijekom Erasmus projekta „Vseživljenske vešćine“, a iako je projekt završio, to kontinuirano rade i dalje.