prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Međunarodnog dana zagrljaja

Učenici 1. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i u suradnji s knjižničarkom dr. sc. Anitom Tufekčić obilježili su Međunarodni dan zagrljaja u nekoliko aktivnosti: slaganje puzzli, čitanje priče i izrada origami medvjedića.

Ususret 21. siječnju kada se  obilježava Međunarodni dan zagrljaja, učenici 1. a razreda na početku sata slagali su puzzle, a rješenje puzzli bila je slika zagrljenih s natpisom Dan zagrljaja. Puzzle su dostupne na poveznici.

Psiholozi tvrde da bismo se trebali svakodnevno grliti, a pet do šest zagrljaja na dan učinit će vam život dužim i ljepšim. Zaključio je to i američki svećenik Kevin Zaborney još 1982. koji je 21. siječanj proglasio Međunarodnim danom zagrljaja. Nakon uvodnih riječi zašto su zagrljaji iznimno važni za čovjekov emocionalni život, knjižničarka je učenicima pročitala slikovnicu „Cijeli svijet se grli“, autorice Manuele Monari.

Predivno ilustrirana slikovnica  govori o povezanosti svega u univerzumu, na djeci pristupačan način, otvarajući im sva čula i puneći srce. Bez rima, ali tako divno poetična ova slikovnica prati šetnju medvjedića i njegovog tate. A temelj svega su ljubav i sigurnost koje nosimo iz roditeljskoga gnijezda, u kojem se naše oči grle nježnim pogledima. “Ovaj svijet je jedno divovsko klupko zagrljaja, i sve se na njega namata, na njemu grije i na njemu završava.”

Nakon razgovora o predivno ilustriranoj slikovnici, učenici su izrađivali origami medvjedića koji je dostupan na poveznici. Origami je odličan način za zaokupljanje pažnje i razvijanje kreativnosti kod djece, jer zbog svog tijeka nastajanja oblika, origami potiče razvoj koncentracije i pažnje.