prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja

U sklopu eTwinning projekta “Balkan Kids Tube Fest” učenici 4. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i knjižničarkom Anitom Tufekčić obilježili su i Međunarodni dan zaštite životinja.

Svaki tjedan rješava se određeni zadatak. Ovaj tjedan zadatak je glasio: “Opća kultura – informiraj se potpuno o onome o čemu želiš pričati i kako doći do informacija?”. U sklopu projekta, učenici su istraživali enciklopedije, rječnike i pravopis. Tema je bila obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja, učenici su bili podijeljeni u grupe a svaka grupa dobila je različiti zadatak. Jedna grupa istraživala je sve o psima i porodici pasa, druga grupa istraživala je ptice i sve pticama koje žive u Hrvatskoj, treća grupa o zmijama, četvrta grupa o pčelama, dok je peta grupa istraživala sve o leptirima. Pretraživali su izvore koji se nalaze u knjižnici tj. referentnu zbirku ali i online izvore znanja na poveznicama: enciklopedija, pravopis, englesko-hrvatski rječnik i njemačko-hrvatski rječnik. Nakon istraživanja, svaka grupa je predstavila svoj uradak. Za kraj, učenici su zaigrali životinjski tangram na poveznici i na Mathigon stranici. Produkt sata je videozapis u alatu Animoto možete vidjeti na poveznici.