prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Međunarodnog dana žena u Osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić u Gunji

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena učenici su se upoznali s jednom od najslavnijih umjetnica 20. stoljeća – Fridom Kahlo.

Učenici 3. a razreda upoznali su se s poznatom slikaricom Fridom Kahlo povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena. Učiteljica Jelena pročitala im je slikovnicu “Frida Kahlo i njezini ljubimci”, a knjižničarka Anita upoznala ih je sa životom slavne slikarice čiju kratku biografiju u obliku slikovnice mogu pročitati u knjizi “Frida Kahlo” iz edicije “Mali ljudi, veliki snovi”. Tako su doznali da je Frida Kahlo kad je bila tinejdžerka doživjela tešku prometnu nesreću, koja joj je zauvijek promijenila život. Frida je tako ostavši nepokretna počela slikati u postelji. Njezini autoportreti, na kojima je pokazala bol i patnju, ali i strast prema životu i nagon za preživljavanjem, pretvorili su je u jednu od najslavnijih umjetnica dvadesetog stoljeća. Kako je Frida bila drukčija i različita od drugih, učenici su se prisjetili da biti drugačiji znači biti poseban i da trebamo poštivati različitosti i prisjetili su se UNICEF-ove himne protiv nasilja “Ne rugaj se!”. Kako je Frida obožavala crtati cvjetove, učenici su također biti kreativni i crtali šarene cvjetove kojima su ukrasili svoju učionicu. Radionica je preuzeta sa stranice Krokotak.