prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige uz Jadranku Čunčić-Bandov

Kako bi obilježili Mjesec hrvatske knjige, ali i povodom Dana školske knjižnice I. OŠ Varaždin organizirala je za učenike nižih razreda susret s književnicom Jadrankom Čunčić – Bandov.

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je i najveća manifestacija u Hrvatskoj posvećena knjizi, knjižarstvu i knjižničarstvu. Od 15. listopada do 15. studenoga u mnogim hrvatskim knjižnicama, održavaju se brojni programi – izložbe, susreti s piscima, predavanja, radionice, kojima je cilj približiti knjigu krajnjem korisniku.

Kako bi obilježili Mjesec hrvatske knjige, ali i povodom Dana školske knjižnice škola je organizirala za učenike nižih razreda susret s književnicom Jadrankom Čunčić – Bandov. Susret je održan u ponedjeljak, 23. listopada 2023. godine, u školskim prostorijama, a knjižničarka je djecu razveselila predstavljanjem igrokaza iz svojih zbirka igrokaza. Osim toga, mališani su uživali i u lutkama koje je književnica sama izradila, a neki su se okušali i kao glumci.

Jadranka Čunčić-Bandov je hrvatska dječja književnica i lutkarica. Autorica je mnogih igrokaza koji su objavljeni u čitankama, priručnicima, zbornicima i časopisima za djecu. Njezina zbirka “Igre sa zmajevima” uvrštena je u lektiru za četvrti razred osnovne škole.

Osim susreta s književnicom, učenici su također obilježili Mjesec knjige provodeći radionice u svojim razredima, rješavajući digitalne kvizove znanja o knjigama te likovnim stvaralaštvom.