prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježen Dan planeta Zemlje

Dana 22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje. Tim povodom Adrijana Rajić, profesorica savjetnica iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice organizirala je međužupanijski događaj kojim je obilježen ovaj važan datum, kako u samim školama, tako i online.

Suradnice u ovom projektu, čiji je cilj potaknuti učenike na ekološki osviješteno ponašanje bile su Tanja Baksa, prof. savjetnica iz Srednje škole Prelog, Daniela Dorčak, prof. savjetnica i Gordana Dragušica, prof. savjetnica iz I. Gimnazije Osijek, Sanja Cikač, prof. izvrsna savjetnica iz Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci te Mirjana Rajić, prof. savjetnica iz matične škole. Sudionice projekta su provele kratku radionicu s učenicima pri čemu su raspravljali o temi očuvanja okoliša, s naglaskom na ono što svaki pojedinac može učiniti kako bi se zaustavilo prekomjerno zagađivanje. Nakon toga, učenici su izradili digitalne plakate na kojima su predložili odgovore na pitanje “Was kann ich für die Umwelt tun?” te ih obogatili slikovnim materijalima. Materijali su objedinjeni u alatu BookCreator, a moguće ih je pogledati na poveznici. Obilježavanje ovoga važnoga datuma imalo je za cilj potaknuti učenike na ekološki osviješteno ponašanje i način života. Osim toga, tijekom samoga rada učenici su poboljšali svoje jezične i digitalne kompetencije.