prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježen Dan poštanske marke

U Osnovnoj školi Siniše Glavaševića u Vukovaru Dan poštanske marke obilježen je nizom aktivnosti. Učenici razredne nastave dobili su jednaku omotnicu – pismo bez marke i bez adrese. Razgovor ih je doveo do spoznaje o važnosti i značaju pisanja adrese primaocu i pošiljatelja te ulozi poštanske marke.

Istražili su koji su sve motivi zastupljeni na markama: biljke, životinje, povijesne osobe, znamenite građevine, kultura, glazba, književnost, umjetnost i mnoga druga.

Naučili su da se prva poštanska marka pojavila u Engleskoj, 1840. godine.

Pričali su i o tome kako su ljudi komunicirali i slali poruke prije izuma telefona, mobitela i računala te su razgledali poštanske markice. Bilo im je jako zabavno i poučno, budući da je dio učenika prvi put vidio poštansku marku.

Učenici od 2. do 4. razreda razreda obilježili su Dan poštanske marke sa svojim učiteljicama Jasnom Panzom, Ines Hrenovac, Gordanom Lavrnić, Gordanom Lončar Besedić, Dorom Duškom Šestan u suradnji s knjižničarkom. Uočili su da svaka marka ima svoju priču, što ih je potaknulo na dodatno istraživanje i produbljivanje znanja. Kroz ovu radionicu učenici su se upoznali sa svim čarima proučavanja i sakupljanja poštanskih marki. Radionicu su uspješno završili dizajnom vlastite marke. Na učeničkim markama prikazana su mjesta i gradovi koje su učenici posjetili tijekom ljetnih praznika.