prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježen Dan potrošača u Tehničkoj školi Bjelovar

Tehnička škola Bjelovar se uključila u eTwinning projekt “Zeleni potrošač (Green Consumer)” i obilježili su Dan potrošača aktivnostima u trajanju od 15. do 19. ožujka 2021. gdine. Ovim projektom povodom obilježavanja Svjetskog dana potrošača željeli su potaknuti učenike na korištenje proizvoda koji manje štete okolišu i pridonose održivosti.

Tijekom ožujka 2021.godine, učenici su izrađivati radove na temu zelenog potrošača. Na Učeničkom vijeću svaki predstavnik razreda izabrao je jednu temu, pripremio izlaganje i održao raspravu u svojem razredu. Učenici su pisali slogane i poruke na odabrane teme. U razredima se raspravljalo o: razvrstavanju otpada, sprječavanju nastanka otpada od hrane, EE otpadu, kako voziti ekonomično, što je kompostiranje, o nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Učenici su napisali jako puno poruka kojima žele poručiti da trebamo čuvati Zemlju, razvrstavati otpad i razmišljati ekonomično. Pedagoginja i psihologinja su usmjeravale i dale upute učenicima kod održavanja satova razrednika. Nastavnik elektrotehnike je s učenikom iz četvrtog razreda napravio tjedni plan kupovine namirnica za cijeli tjedan koji je isplaniran prema kalorijskim vrijednostima obroka. Ideja je da se baca što manje hrane. Knjižničarka je napravila kviz za učenike i učenici su upotpunili znanje na satovima razrednika. Nastavnica engleskog jezika je s učenicima četvrtih razreda održala radionice i snimila kratki filmić u kojem učenici prenose poruke da treba voziti ekonomično i ne bacati otpad.

Izdvojili su neke od poruka za razmišljanje: “Čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku!”, “Čuvaj šume! Bez šuma nema života!”, “Recikliranje štiti Zemlju!”, “Tko ne voli prirodu, ne voli čovjeka!”, “Šuma je najveći dar koje ima čovječanstvo!”, “Razvrstavaj smeće za zdravlje veće!”, “Recikliraj za bolje sutra!”, “Osigurajmo si budućnost čuvanjem okoliša!”, “Biootpad nije smeće!” i “Vozi ekonomično!”.