prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježen Međunarodni dan pismenosti u 4.a razredu u Osnovnoj školi „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji

Globalni cilj 4. Agende 2030. za održivi razvoj želi osigurati uključivo i pravedno kvalitetno obrazovanje te promicati mogućnosti cjeloživotnog učenja za sve, a Međunarodni dan pismenosti je formuliran s ciljem da se istakne važnost poznavanja i čitanja u sadašnjem društvu. Učenici 4.a razreda Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ i ove godine obilježili su Međunarodni dan pismenosti u suradnji s knjižnicom.

slike iz školeUčenici 4.a razreda danas su u knjižnici obilježili Međunarodni dan pismenosti. Međunarodni dan pismenosti obilježava se 8. rujna svake godine, a utemeljio ga je UNESCO davne 1967. s ciljem promicanja važnosti učenja i pismenosti, ali i osvješćivanja javnosti o problemu nepismenosti koji još uvijek pogađa veliki dio svjetskog stanovništva.

Za početak sata učenici su slagali puzzle u alatu jigsawplanet.com čije je rješenje bio plakat drveta s knjigama. Poslije su učenici razgovarali o tome što za njih znači biti pismen u današnjem svijetu. Zatim su imali zadatak napisati svoje ime i prezime osim latinice na bosančici i glagoljici uz predloške pisma.

Završna aktivnost bila je bojanje i izrezivanje „pop-up“ razglednice s motivom „In the library“ preuzete sa stranice krokotak.com na ovoj poveznici.

Priloženi dokumenti