prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježen Svjetski dan jabuka

Učenici 3. b razreda Osnovne škole Prelog obilježili su Svjetski dan jabuka zajedno s učiteljicom Silvijom Kosec uz mnogobrojne aktivnosti.

Kako bi učenici upoznali koje sorte jabuka postoje, pomogli su im roditelji,  bake i djedovi u tome. S ponosom su čitali i čudili se imenima starih sorti jabuka za koje zaista nikad ranije nisu čuli. Učenici su istraživali recepte omiljenih kolača s jabukama, donijeli ih u školu i čitali ostalim učenicima.

Na satu hrvatskog jezika upoznali su se s igrokazom “Muke zbog jabuke”, Ksenije Grozdanić koji su u voćnjaku s oduševljenjem glumili. Zašto je važna izreka: “Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van!” , objasnili su na satu razrednika. Ples s jabukama plesali su na satu tjelesne i zdravstvene kulture i natjecali se u nošenju jabuke u žlici. U ovoj igri veselju nije bilo kraja. Svakako aktivnosti koje su proveli činile su im veselje i radost, osigurale dodatno znanje o vrstama jabuka i potaknule tjelesnu aktivnost koja  je svima prijeko potrebna.

Učenje kroz igru nastavu čini zanimljivijom i takav oblik nastave prakticira se što više u škola. Da bi sve to bilo još dojmljivije zasladili su se finim, mirisnim, ukusnim kompotom koji im je pripremila kuharica škole i kolačima koje su ispekle vrijedne ruke mama i baka. Uratke i izrađene plakate postavili su na pano u holu škole.