prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježena manifestacija Hrvatska volontira

U sklopu akcije „Hrvatska volontira“ učenici Gimnazije Karlovac obilježili su djelovanje svog volonterskog kluba.

Tijekom protekle školske godine učenici volonterskog kluba nesebično su učili hrvatski jezik s izbjeglicama karlovačkih osnovnih škola koji su došli iz Sirije kako bi ima pomogli u integraciji i olakšali školsko gradivo. Skupljali su donacije i pružali pomoć za marginalizirane skupine našeg grada kada je bilo potrebno.

U razdoblju od 17. do 20. svibnja obilježena je manifestacija Hrvatska volontira te su ovom prilikom u školi obilježili dosadašnje akcije na poseban način. Na betonski dio klupa u dvorištu škole s unaprijed pripremljenim šablonama izrađenim na satovima nacrtne geometrije učenici su na plavu podlogu otisnuli logotip škole. Učenici političke geografije predložili su da se ispišu dva citata koji veličaju volonterizam, humanitarni rad i dobrotu. Ovaj mali mural tijekom cijele godine podsjećat će ih na iskonske životne vrijednosti.

U videozapisu možete pogledati aktivnosti u dvorištu škole tijekom  obilježavanja manifestacije Hrvatska volontira.

„Najmanji čin dobrote vrijedi više od najveće namjere.”  – Oscar Wilde.

„Kako odrastaš, shvatiš da imaš dvije ruke – jednu da pomogneš sebi, a drugu da pomogneš drugima.“ –  Audrey Hepburn.