prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obrtnička i tehnička škola Ogulin obilježila Dan sigurnijeg Interneta

2021. godine Obrtnička i tehnička škola Ogulin se odazvala pozivu Centra za sigurniji Internet i obilježili su Dan sigurnijeg interneta. Već tradicionalno, 18. godinu za redom udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira DSI, kojem je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. 

Dan sigurnijeg interneta obilježava se svakog drugog utorka u veljači. Učenici prvog razreda smjera tehničar za računalstvo imali su priliku pregledati motivirajući filmski uradak izrađen od strane organizatora. Nakon toga, provjeravali su znanje u kratkom upitniku i s ponosom, ali i prostorom za napredak, iz škole prenose kako su učenici ostvarili prosječan dobar rezultat riješivši test s osvojenih 10 od maksimalno 12 bodova. Iz škole pozivaju zainteresirane koji žele provjeriti znanje na ovu temu da pogledaju pitanja ovdje.

Zadnji zadatak u obilježavanju važnog dana bio je izrada plakata na temu Dana sigurnijeg interneta 2021. odine. Učenici su ozbiljno prihvatili ovaj zadatak i izradili odlične plakate koji će po povratku u školske klube biti i izloženi u informatičkoj učionici. Sve aktivnosti vezano za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta održavale su se online. Ujedno je i to bila još veća prilika da se učenici upoznaju s pozitivnim i negativnim mogućnostima upotrebe interneta u svakodnevnom životu.