prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Od eTwinninga do Erasmus+ job shadowinga

Tim od pet nastavnika Strojarske i prometne škole od 25. ožujka do 1. travnja 2023. godine sudjelovalo je na job shadowingu u Istanbulu.

Aktivno korištenje platforme eTwinninga školi je povećalo vidljivost na međunarodnoj razini. Tim eTwinninga škole, osim što platformu koristi za profesionalni razvoj i razmjenu iskustva rada, najviše ju koristi za provedbu eTwinningovih projekata. Premda su eTwinningovi projekti isključivo vezani za provedbu projektne nastave, oni ne isključuju osnaživanje partnerskih odnosa realizacijama posjeta te suradnjama na Erasmus+ projektima.

Nakon uspješne suradnje na eTwinningovom projektu ”Inventors who changed technical world” i prošlogodišnjega posjeta profesorice Seher Dimen iz škole Yaşar Acar Fen Lisesi iz Turske, škola je dogovorila suradnju na projektu mobilnosti SIPS mobility 6.

Zahvaljujući tome, tim od pet nastavnika je sudjelovao na job shadowingu u Istanbulu u školama Gürpınar Borsa Istanbul MTAL, Aydoğan Öztiryaki TİM SANDER Dış Ticaret MTAL, TO Beylikdüzü OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yaşar Acar Fen Lisesi te u poduzeću Akcansa port.

U istanbulskoj luci u poduzeću Akcansa port nastavnice prometne skupine predmeta Darinka Lončar Kočić i Monika Žganec kroz praćenje skladišnog poslovanja riječnoga prometa, dobile su uvid u organizaciju teretnog riječnog prometa. Nastavnici strojarske skupine predmeta Ana Marketin-Sedlar i Darko Bobek tijekom job shadowinga obuhvatili su područja struke vezana za 3D dizajniranje i tehnologiju obrade te za automatizaciju i robotiku. Tijekom job shadowinga u području 3D dizajniranja i tehnologije obrade osnažili su povezivanje dizajniranja u SolidWorks-u s nekonvencionalnim postupcima obrade, dok su u području automatizacije i robotike povezali provedbu projektne nastave s programiranjem robota i PLC-ova koristeći STEP7 MicroWin i TIA Port.

Tijekom job shadowinga projektna koordinatorica projekta mobilnosti SIPS mobility 6 Mirela Kuščer dobila je uvid o načinima povećanja pripreme i provedbe projekta korištenjem različitih web alata te je proširila mrežu partnerskih škola za nove mobilnosti. Osim praćenja rada u školama i poduzeću, nastavnici su obilazili znamenitosti Istanbula te su sudjelovali na ramazanskoj večeri kako bi upoznali kulturu i način života u Turskoj. Ova suradnja još jednom je dokazala kako kvalitetan put provedbe uspješnih međunarodnih Erasmus+ projekata kreće od eTwinninga.