prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Online susret nastavnika i roditelja – Govorimo o online nastavi”

U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja organizirano je događanje pod nazivom “Online susret nastavnika i roditelja – Govorimo o online nastavi”

Tjedan cjeloživotnog učenja ove godine organizirati se 14. put, u mjesecu rujnu i listopadu, u svim županijama Republike Hrvatske. Tijekom nacionalne obrazovne kampanje u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja, održat će se  nekoliko stotina događanja diljem Hrvatske usmjerenih na promociju obrazovanja i učenja. 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine, od 21. rujna do 5. listopada 2020. godine, organizira 14. Tjedan cjeloživotnog učenja. Prednosti cjeloživotnog učenja i ulaganja u znanje su mnoge. S obzirom na uloženi napor i kontinuiranu edukaciju, proporcionalno ojačavamo samopouzdanje,  kreativnost, komunikacijske i prezentacijske vještine kojima povećamo osobnu konkurentnost na tržištu rada. Cjeloživotno obrazovanje treba biti ključan čimbenik 21. stoljeća, jer se njime obrazovanje utemeljuje kao učeće društvo koje omogućava učenje i cjeloviti razvoj talenata svakog pojedinca tijekom cijelog životnog vijeka.

Stoga, profesori Sanja Pavlović Šijanović i Davor Šijanović iz Gimnazije Vukovar zajedno s profesoricom Kristinkom Lemaić iz Industrijsko strukovne škole Zagreb organiziraju događanje pod nazivom “Online susret nastavnika i roditelja – Govorimo o online nastavi”.

Nastava na daljinu nov je oblik nastave za učenike, roditelje i nastavnike. Sa svakodnevnim izazovima suočavaju se svi dionici odgojno-obrazovnog procesa. Koliko je takva nastava uspješno zamijenila učionice, koje su pozitivne i negativne strane s kojima su se suočili roditelji, učenici i nastavnici moći će se saznati u online druženju koje će se održati u srijedu, 30. rujna 2020. godine u 19 sati.

Susret će biti organiziran putem Zoom aplikacije, a namijenjen je svim zainteresiranim nastavnicima i roditeljima koji će kroz druženje neformalnog tipa moći razgovarati i iznijeti primjere dobrih metoda i strategija primijenjenih tijekom nastave na daljinu. Ujedno, roditelji i nastavnici moći će ukazati na poteškoće s kojima su se susretali i ponuditi moguća rješenja i poboljšana koja je moguće implementirati u provođenju nastave na daljinu.

Autori pozivaju zainteresirane da im se pridruže putem poveznice. (Meeting ID: 873 0963 4705; Passcode: 2BNit7)