prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Online umrežavanje

Na početku školske godine 2021./2022. Osnovna škola “Antun i Stjepan Radić”, iz Gunje, uključila se po šesti puta u hvale vrijedan međunarodni projekt “Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja”. Partner u projektu bila im je slovenska Osnovna škola Ljubečna.

Zadnja aktivnost u projektu “Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja” bila je umrežavanje škola. Susret je organiziran putem aplikacije Zoom. Susret su organizirale učiteljica Jasminka Hot uz vodstvo knjižničarke dr. sc. Anite Tufekčić dok su se susretu pridružile učiteljica Nataša Sedaj i školska knjižničarka Mojca Prebil Podpečan.

Na online susretu učenici 1. a razreda škole prikazali su učenicima iz Slovenije svoj rad na projektu u online knjizi koja je izrađenu u alatu Bookcreator. Učenici su čitali knjigu “U blizini živi djevojčica” slovenske autorice Ide Mlakar Črnič. Učenici 4. a razreda iz Osnovne škole Ljubečna iz Slovenije čitali su Hrvatsku narodnu bajku “Žabica djevojka”.Plod njihovog rada je prikaz bajke “Žabica djevojka” pomoću kamishibai. Kamishibai je  forma pripovijedanja odnosno izvođenja priča porijeklom iz Japana. Na online susretu učiteljica Nataša Sedaj prikazala je filmić koji se nalazi na poveznici. Susret je završio pjesmom, učenici iz Slovenije su izveli pjesmu na slovenskom jeziku dok su učenici škole otpjevali pjesmu “Kad si sretan”. Razmjena iskustava završila je željom za novom suradnjom u budućim projektima.