prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Otvorene prijave za godišnju eTwinning online konferenciju

Godišnja eTwinning konferencija održat će se online 11. studenoga 2020. godine. Ovogodišnjom konferencijom na temu Razvoj digitalnih kompetencija: eTwinning za inovativno i kreativno rješavanje izazova želi se ukazati na važnost eTwinninga u razdoblju kad  sve veći broj nastavnica i nastavnika traži nova, digitalna rješenja za nove izazove današnjice.

Konferencija je namijenjena početnicima u eTwinningu te odgojno-obrazovnim djelatnicima bez prethodnoga iskustva u eTwinningu.

U uvodnome dijelu bit će predstavljen eTwinning, načini korištenja platforme te njegov doprinos u odgojno-obrazovnim ustanovama. Moderator Domagoj Morić razgovarat će s učenicima ambasadorima i njihovim mentoricama na temu koliko je digitalno obrazovanje i korištenje eTwinninga pridonijelo uspješnosti nastavnog procesa za vrijeme provođenja nastave na daljinu. Nakon razgovora uslijedit će svečana dodjela nacionalnih nagrada COMET koja se dodjeljuje najboljim eTwinning projektima u školskoj godini 2019./2020., a bit će popraćena kratkim video uradcima dobitnika nagrade.

Nakon tri predavanja na temu kombiniranog učenja, kombinirane mobilnosti te digitalne suradnje, održat će se radionice na kojima će se polaznici upoznati s osnovama i mogućnostima eTwinning platforme. U izvedbi radionica sudjeluju eTwinning i Erasmus+ ambasadori – iskusni odgojno-obrazovni djelatnici s dugogodišnjim iskustvom u aktivnostima eTwinninga i provedbi Erasmus+ projekata.

Detalji su dostupni u programu konferencije. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju putem adrese elektroničke pošte etwinning@mobilnost.hr.

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti putem prijavnog obrasca.

Djelatnike osnovnih i srednjih škola ćemo po odabiru obavijestiti kako biste se registrirali u sustav EMA, a djelatnicima predškolskih ustanova registraciju potvrditi elektroničkom poštom, zajedno s rasporedom sudjelovanja u radionicama. S obzirom na specifični format konferencije, koji uključuje praktični dio, obvezni ste se prilikom registracije prijaviti na eTwinning platformu: www.etwinning.net. Proces registracije otvoren je do 30. listopada 2020. godine.

Konferencija će okupiti oko 300 sudionika. U registracijskome obrascu jedna osoba prijavljuje najviše dvoje predstavnika iz iste odgojno-obrazovne ustanove.

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za mobilnost i programe EU.