prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Otvorene prijave za sudjelovanje na 14. savjetovanju za narodne knjižnice u RH

14. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj – s međunarodnim sudjelovanjem održat će se od 11. do 14. listopada 2023. godine u prostoru Studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku. Tema ovogodišnjeg Savjetovanja je Narodne knjižnice – izvori financiranja za održivi razvoj.

Sudjelovanje na skupu moguće je prijaviti putem mrežnog obrasca, s tim da za uplate zaprimljene do 4. rujna vrijedi rana kotizacija u iznosu od 70 eura (bez PDV-a). Za prijave pristigle od 5. do 29. rujna cijena kotizacije iznosit će 90 eura (bez PDV-a).

Kotizacija uključuje sudjelovanje na skupu, radne materijale, piće dobrodošlice u srijedu 11. listopada, osvježenja u stankama, svečanu večeru u četvrtak 12. listopada i obilazak Dubrovnika uz stručno vodstvo u subotu 14. listopada 2023.

Putem obrasca sudionici se mogu prijaviti i za organizirani prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Dubrovnik – Zagreb, o čemu se pojedinosti mogu pronaći u samom obrascu.

Redoviti studenti i studentice knjižničarstva, kao i osobe u pratnji, ne plaćaju kotizaciju.

Svrha je 14. savjetovanja tematski obuhvatiti alternativne izvore financiranja, uključujući fondove Europske unije koji ispunjavaju ciljeve održivoga razvoja i usmjeravaju razvoj knjižnica prema društveno uključivoj i digitalnoj knjižnici (ESIF 2021. – 2027.) te cjeloživotnomu obrazovanju (program Erasmus+). Uz primjenu alternativnih modela financiranja knjižnica te zelenu i digitalnu tranziciju, pozornost je usmjerena i na zaštitu okoliša te energetsku učinkovitost radi implementiranja održivoga razvoja u akcijske i strateške dokumente knjižnica.

Organizator Savjetovanja je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, a suorganizatori su Hrvatsko knjižničarsko društvo (Sekcija za narodne knjižnice), knjižnica domaćin Narodna knjižnica Grad (Dubrovačke knjižnice) i Knjižničarsko društvo Dubrovnik. Partneri skupa su Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Ljubljani i Savez knjižničarskih društava Slovenije, a od ove je godine partner Savjetovanja i slovenska Udruga narodnih knjižnica.

Skup se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.