prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Otvorene prijave za virtualnu Godišnju konferenciju eTwinninga na temu medijske pismenosti

Godišnja eTwinningova konferencija “eTwinning i medijska pismenost: uključiva zajednica i inovativni IKT alati” održat će se 4. i 5. studenoga 2021. u organizaciji Nacionalne organizacije za potporu eTwinningu koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Konferencija će se održati virtualno, a uz prezentacijski dio na programu su i interaktivne radionice.

Tijekom dva dana konferencije eTwinninga polazinici će se baviti temom medijske pismenosti i dezinformacija te kako izbjeći povjerovati lažnim vijestima. Organizatori će nastojati odgojno-obrazovnim djelatnicima pružiti podršku u usvajanju inovativnih metoda poučavanja koje oblikuju djecu i učenike u odgovorne i savjesne građane.

Predstavit će mogućnosti koje pruža eTwinning i sudjelovanje u milijunskoj zajednici odgojno-obrazovnih djelatnika u 44 zemlje. Polaznici će imati priliku vidjeti primjere projekata, poslušati iskustva uspješnih eTwinnera te druga inspirativna izlaganja. Gostovat će dvije panelistice dr.sc. Iva Nenadić s Fakulteta političkih znanosti i dr.sc. Nikolina Borčić sa Sveučilišta VERN. One će polaznike upoznati s osnovnim pojmovima medijske i digitalne kritičke pismenosti, ali i s primjerima iz prakse koji se mogu primijeniti u učionicama ali i svakodnevnom životu. Medijska pismenost i dezinformacije godišnja su tema eTwinninga i ovom prilikom bit će predstavljeni i najzanimljiviji projekti koji su se provodili tijekom godine

Na konferenciji će biti dodijeljene i nagrade COMET u pet kategorija najuspješnijim eTwinning projektima u školskoj godini 2020./2021. te četiri nagrade Europske oznake jezika. Drugoga dana konferencije održat će se šest radionica na temu medijske pismenosti za početnike i napredne korisnike eTwinninga. Na radionicama će polaznici imati priliku naučiti kako pokrenuti nove projekte eTwinninga i koje alate koristiti za koje aktivnosti, kako učiniti nastavu dinamičnijom i zabavnom, te kako organizirati timove suradnika i timove za provođenje Erasmus+ projekta.

Detalje potražite u programu konferencije.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno. Za prijavu je potrebno ispuniti registracijski obrazac.

Prijave su otvorene do 3. studenoga 2021. ili do popunjavanja raspoloživih mjesta. Broj sudionika je ograničen kako bi se osigurala veća kvaliteta u aktivnostima na radionicama. S obzirom na to da se očekuje velik interes, organizatori pozivaju da se prijavite što prije te mole da se iz jedne ustanove prijave najviše dvije osobe kako bi se većem broju ustanova omogućilo sudjelovanje njihovih predstavnika. Jedna osoba može obaviti registraciju za oba sudionika iz iste ustanove.

(napomena: za dovršetak procesa registracije potrebno je otvoriti korisnički račun na platformi za praćenje konferencije)