prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
arheologija
Egipat otvorio 4.000 godina staru grobnicu u Luksoru

Egipat otvorio 4.000 godina staru grobnicu u Luksoru

Egipat je obnovio, dokumentirao i za turiste otvorio grobnicu dostojanstvenika Merua iz razdoblja Srednjeg egipatskog kraljevstva koja je postala dosad najstarije mjesto otvoreno za javnost na zapadnoj obali Luksora, gdje se nalaze neki od najspektakularnijih faraonskih spomenika, a među njima i Dolina kraljeva.

Arheolozi u Peruu pronašli mumiju staru 3.000 godina

Novi značajni arheološki nalazi na Vučedolu

Na prvoj međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji o vučedolskoj kulturi predstavljeni su iznimno vrijedni nalazi – pronađena je bogata prapovijesna grobnica s ostacima najmanje 19 pokojnika.

Egipat otvorio 4.000 godina staru grobnicu u Luksoru

Tjedan Tutankhamona u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu od 6. do 18 . listopada 2022. godine, u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu, organizira Tjedan Tutankhamona u povodu obljetnice jednog od najvećih otkrića u povijesti arheologije – otkrića Tutankhamonove grobnice.

Arheolozi u Peruu pronašli mumiju staru 3.000 godina

Eksponati Arheološkog muzeja stigli u New York

U četvrtak, 1. rujna, odabrani predmeti iz svih pretpovijesnih zbirki Arheološkog muzeja u Zagrebu stigli su u New York gdje će biti prezentirani zajedno s predmetima iz još 10 europskih zemalja na izložbi “Ritual and Memory” Instituta za proučavanje starog svijeta (ISAW) Sveučilišta New York.