prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Uspješno završeni eTwinning projekti

I ove školske godine u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja Osijek učenici predmetne nastave i učitelji bili su iznimno uspješni. Provodili su četiri međunarodna eTwinning projekta u redovnoj nastavi tehničke kulture, na izvannastavnoj aktivnosti Mali tehničari, Likovnjacima, dodatnoj nastavi iz fizike i dodatnoj nastavi iz matematike.

U projektu “Male tehničke radionice III.” sudjelovali su učenici 7. i 8. razreda koji su polaznici izvannastavne aktivnosti Mali tehničari. Tijekom godine su dizajnirali i izrađivali razne uporabne proizvode od drveta i metala, prezentirali radove projektnim partnerima i izložili ih u školskom holu.

U projektu “Geometricians Views” sudjelovale su učiteljice matematike Snježana Elveđi, učiteljica likovne kulture Tamara Majer i učiteljica fizike i tehničke kulture Ivana Kapetanović  i učenici 5. i 7. razreda koji su pohađali dodatnu nastavu iz matematike, fizike i polaznici izvannastavnih aktivnosti Mali tehničari i Likovnjaci. Obradili su teme Sfera, Popločavanje, Pantograf i Iluzije te izrađivali prezentacije i videozapise.

Učenice 7. i 8. razreda su na dodatnoj nastavi iz fizike provodile aktivnosti projekta “Women in Space”. U projektu su upoznale poznate znanstvenice, obilježile Dan izumitelja, upoznale projektne partnere i poslale im čestitke povodom Dana međunarodnog dana žena u znanosti.

Tijekom projekta “International Women in Science Day III.” učenice polaznice dodatne nastave upoznale su važnost žena u znanosti, najpoznatije znanstvenice i njihove izume te izrađivali plakate i prezentacije. Radove su prezentirale projektnim partnerima.

Bila je uspješna i zanimljiva godina i u projektima su puno naučili. Raduju se sljedećim projektima i upoznavanju novih suradnika.