prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
holokaust
Siječanj s Anne Frank

Siječanj s Anne Frank

Učiteljica Povijesti Irena Čapeta i učiteljica Hrvatskoga jezika Gorana Babić iz Osnovne škole oca Petra Perice Makarska su tijekom prosinca 2022. i siječnja 2023. provele niz aktivnosti u sklopu školskog međupredmetnog projekta “Siječanj s Anne Frank” u 8. a, b i c razredu. Tako su obilježile Međunarodni dan sjećanja na holokaust koji se u svijetu obilježava 27. siječnja.

OŠ „August Cesarec“ iz Ivankova obilježila Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanje zločina protiv čovječnosti

Učenici 8. a i 8. c razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” iz Gunje u suradnji sa školskom knjižnicom u projektnom zadatku obilježili su „Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanje zločina protiv čovječnosti“. Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti međunarodni je dan sjećanja kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.

Opća deklaracija o ljudskim pravima i Holokaust

Opća deklaracija o ljudskim pravima i Holokaust

Međunarodni projekt Šafran (The Crocus Project) namijenjen je učenicima u dobi od jedanaest do osamnaest godina u kojem aktivno sudjeluju i učenici osmih razreda OŠ ,,Dr. Stjepan Ilijašević˝ Oriovac i PŠ ,, Slavonski Kobaš˝ pod stručnim vodstvom prof. povijesti Antonije Jagodar.

Ne ponovilo se!

Ne ponovilo se!

Učenici Srednje strukovne škole u Makarskoj, u sklopu eTwinning projekta «100. dan škole», obilježili su Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Kroz fotografiju, izložbu i predavanja učenici su se još jednom podsjetili na vrijeme koje se jednostavno više nikada ne smije ponoviti.

OŠ „August Cesarec“ iz Ivankova obilježila Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

27. siječnja – Dan sjećanja na holokaust

Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti međunarodni je dan sjećanja kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.

Realizacija terenske nastave u Spomen-području Jasenovac

Realizacija terenske nastave u Spomen-području Jasenovac

Ukidanjem epidemioloških mjera koje su vezane uz obrazovni proces i izvanučioničku nastavu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja ponovno poziva zainteresirane škole na realizaciju terenske nastave u Spomen-području Jasenovac kako bi učenici osmih razreda osnovne škole te učenici srednjih škola, uz stručnu pripremu i stručno vođenje, mogli unaprijediti znanje o holokaustu te spoznati razmjere i posljedice počinjenih zločina protiv čovječnosti.

Ne ponovilo se!

Anna Frank

U prvim godinama Drugog svjetskog rata (1939.-1945.) vojska nacističke Njemačke zauzela je najveći dio Europe. U svim su tim zemljama, ubrzo poslije okupacije, uslijedili progoni pojedinaca i skupina mrskih nacistima.