prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
istraživanje
Istraživanje: Što učitelji misle o prilagođenim udžbenicima?

Istraživanje: Što učitelji misle o prilagođenim udžbenicima?

Cilj ovoga rada je bio istražiti mišljenje učitelja o prilagođenim sadržajima koji su nam posljednjih godina sve dostupniji. Izdavačke kuće su se potrudile da učenici i učitelji imaju individualizirane i prilagođene sadržaje kako bi učenici bolje razumjeli jezik, imali veću motivaciju za čitanje i višu razinu inkluzije.

Forumaši grada Varaždina istražili stavove učenika o novim oblicima međuvršnjačkog nasilja

Forumaši grada Varaždina istražili stavove učenika o novim oblicima međuvršnjačkog nasilja

Pod vodstvom koordinatorice Dječjih foruma (DF) i DGV- a Varaždin Dubravke Novak, a u sklopu CERV projekta “Utjecaj, a ne ukras” (“Influence, not just a decoration”) Dječji forumi grada Varaždina proveli su istraživanje kojem je bio cilj ispitati stavove i mišljenja učenika osnovnih škola o novim oblicima međuvršnjačkog nasilja (govoru mržnje, vrijeđanje, omalovažavanje,…). Istraživanje je provedeno u ožujku školske godine 2023./2024. na prigodnom uzorku od 1018 učenika iz 7 osnovnih škola u Varaždinu. Za potrebe istraživanja kreiran je online anketni upitnik anonimnog karaktera koji se sastojao od pitanja zatvorenog tipa s ponuđenim odgovorima.

Priča o DNA

Priča o DNA

Godine 1953. umro je Josif Visarionovič Staljin, okončan je korejski rat, a čovjek se prvi put popeo na krov svijeta  – Mount Everest. Događaj koji će imati najveći utjecaj na daljnji razvoj ljudskog roda u prvom je trenutku ostao u sjeni ovih spektakularnijih zbivanja. U travnju 1953. godine dva su znanstvenika – James Watson i Francis Crick – svijetu objavila za mnoge najveće znanstveno otkriće 20. stoljeća.