prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Slikovnica o medijskoj pismenosti: Nestvarni skokovi

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu je kroz svoj projekt “Djeca medija” izdalo slikovnicu “Nestvarni skokovi” autora Ivora Kruljca i ilustratorice Nine Alvir.

Slikovnica je izdana uz potporu Agencije za elektroničke medije. Tiskani primjerci podijeljeni su članovima udruge, dok je digitalna verzija besplatno dostupna svim zainteresiranima i dostupna na mrežnoj stranici Djeca medija.

Cilj slikovnice je približiti najmlađima medijsku pismenost, a radnja prati dječaka Tomislava koji obožava junaka Čovjeka-Skočkića, fiktivnog superjunaka i pop kulturnu ikonu koja je postala megapopularna u crtanim filmovima, stripovima i kao igračka.

„Djeci je ponekad teško razlikovati stvarni i virtualni svijet, stoga je cilj slikovnice potaknuti ih na promišljanje o sadržaju s kojim se susreću u medijima te ih upozoriti na potencijalne opasnosti do kojih može doći pri oponašanju fiktivnih likova“, navode iz udruge Djeca medija.

Na kraju slikovnice, pripremljeni su i kratki savjeti za roditelje vezani uz rani razvoj djeteta i uspostavljanja kvalitetnog odnosa s njime.

Slikovnicu u PDF formatu možete preuzeti ovdje.