prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
učitelji
Izazovi diferencirane nastave

Izazovi diferencirane nastave

Provođenje diferencirane nastave je veliki izazov za učitelje. Učitelji se svakodnevno suočavaju s raznim zahtjevima u učionicama, ali i pri samom pripremanju za nastavu nastojeći zadovoljiti potrebe svakog učenika i ostvariti zadane ishode.

Erasmusovci u Liberecu

Erasmusovci u Liberecu

Učenici Medicinske škole iz Osijeka su obavljali vježbe u ustanovi Dum senioru Františkov u Liberecu, u sklopu Erasmus + projekta, pod nazivom “Medskos”.

Mikroagresija među učenicima – kako je spriječiti?

Mikroagresija među učenicima – kako je spriječiti?

Što je mikroagresija? Mikroagresija je zlostavljanje na temelju identiteta žrtve. Zlostavljanje u ovom slučaju može biti namjerno ili nenamjerno i poprima gotovo suptilne, ponekada ne tako očite znakove koji se ne mogu odmah prepoznati i svrstati pod vršnjačko nasilje. U mikroagresiji ne koristi se fizičko nasilje kako vi se nadjačala žrtva, već je ponašanje upućeno drugom učeniku ili učenici zastrašujuće, omalovažavajuće i orijentirano je na identitet žrtve.

Usavršavanje u sklopu job shadowinga

Usavršavanje u sklopu job shadowinga

U sklopu Erasmus+ K1 projekta, učitelj Matija Dugandžić iz Osnovne škole Pantovčak, sudjelovao je na stručnom usavršavanju u sklopu job shadowinga iz predmeta tjelesna i zdravstvena kultura u školi Escola Básica e Secundária Tomás de Borba u gradu Angra do Heroismo na Azorima od 20. do 25. ožujka 2023. godine.

Mjesec hrvatskoga jezika

Mjesec hrvatskoga jezika

Učiteljice hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi August Šenoa provele su dvotjedni projekt u kojem su sa svojim učenicima petih i osmih razreda obilježile Mjesec hrvatskoga jezika.