prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pedagozi razgovarali o projektima, zdravoj prehrani i alkoholizmu mladih

U Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar 6. veljače 2015. održano je  Međužupanijsko stručno vijeće pedagoga srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske i  Koprivničko-križevačke županije.

Usprkos snježnom (ne)vremenu pedagozi su marljivo radili i govorili o temama s kojima se susreću u svakodnevnom radu. 

Antonija Vuletić iz Obrtničke škole Bjelovar predstavila je svoju ulogu i iskustvo u projektu Erasmus + pri čemu je sudjelovala u edukaciji u Rimu, a vezano uz rano napuštanje nastave.

Tatjana Bedeković i Ema Hrženjak iz Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar govorile su o projektu Za bolje sutra koji je posvećen radu s učenicima s teškoćama, o aktivnostima projekta, dobrobiti za učenike i djelatnike te su predstavile rezultate istraživanja „Kvaliteta razrednog ozračja, stigmatizacija te samopoštovanje učenika s teškoćama u srednjoj školi“. 

Jadranka Rosić govorila je pedagozima o aspektu zdravstvenog odgoja koji se odnosi na hranu i prehranu, odnosno zdrave prehrambene navike i potaknula prisutne na promišljanje o vlastitim navikama, ali i o tome u kojem smjeru raditi s učenicima.

Rezultate istraživanja o konzumiranju alkohola među srednjoškolcima predstavila je pedagoginja daruvarske Ekonomske i turističke škole Daruvar Davorka Šorak te istaknula usporedbe sa rezultatima županijskog istraživanja.

Ornela Malogorski potaknula je na izradu Protokola o postupanju u slučaju dolaska učenika u školu pod utjecajem alkohola ili unošenja alkohol u školu te predstavila radnu verziju kao i Protokol koji su izradili pedagozi Krapinsko-zagorske županije. Istaknula je potrebu uključivanja svih kolega u donošenje ovog Protokola jer do sada nije postojao u našim školama.

U radnom ozračju, puni novih ideja dogovoren je idući susret za lipanj kada će teme biti Obrazovanjem protiv korupcije,Učenje učenja te predstavljanje primjera iz prakse.