prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Petnaesta obljetnica osnutka zaprešićke srednje škole

U pozitivnom ozračju i slavljeničkoj atmosferi u utorak, 16. listopada 2018. godine, proslavljena je 15. obljetnica osnutka Srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću. Tim je nastavnika u suradnji s učenicima organizirao svečanost na kojoj je obilježen Dan škole, ali i Dan Erasmusa+. Svečanosti su prisustvovali neki bivši i sadašnji učenici i profesori, ali i mnogi drugi uzvanici iz lokalne zajednice kojima su učenici predstavili projekte i programe koji se provode u Školi.

 
Svečana sjednica započela je hrvatskom himnom koju je otpjevao školski zbor, a potom su se prisutnima obratili ravnatelj Srednje škole Ban Josip Jelačić, dr. sc. Alan Labus i zaprešićki gradonačelnik Željko Turk. Nakon pozdravnih govora prikazan je kratak film o našoj školi koji su snimili i režirali učenici 3.d razreda. Uzvanicima su također predstavljena dva najuspješnija eTwinning projekta: “Clicks in the City” i “Viktor Frankl: Man's Search for Meaning”, koji su se kontinuirano provodili tijekom prošle školske godine, a koji su zbog rezultata rada zasluženo dobili oznaku kvalitete na nacionalnoj razini.
 
Također, pohvalili smo se sudjelovanjem naših učenika i profesora na DaF rukometnom turniru, čiji su nositelji Grad Zaprešić i Srednja škola Ban Josip Jelačić. Na turniru sudjeluju momčadi iz Mađarske, iz gimnazije Gyönk, gimnazija iz Ptuja i rukometna akademija iz Graza i naravno, hrvatska rukometna momčad, kombinirana od igrača iz 18. gimnazije i Gimnazije Lucijana Vranjanina iz Zagreba i igrača iz Srednje škole Ban Josip Jelačić.
 
Naši su učenici na svečanoj sjednici predstavili i program razmjene učenika s gimnazijom iz Veszpréma u Mađarskoj u kojem naša škola sudjeluje od 2012. godine. Prisutni su tako iz prve ruke mogli saznati niz informacija vezanih uz sam koncept razmjene, ali i pogledati fotografije te čuti pozitivna iskustva naših učenika. Na kraju svečanosti predstavljena je i nova internetska stranica Škole, a nakon toga govor je održao i prvi zaprešićki gradonačelnik i privremeni ravnatelj, Vinko Morović, koji je zaslužan za osnivanje Srednje škole Ban Josip Jelačić.