prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Početak projekta “Naša mala knjižnica”

Projekt “Naša mala knjižnica” međunarodni je projekt poticanja čitanja koji se već treću školsku godinu provodi u Osnovnoj školi “Antun i Stjepan Radić” Gunja. Projekt je usmjeren na stalno povećanje i razvoj publike među djecom, kako bi se u budućnosti dobila publika koja će biti spremna kritički čitati književna djela.

Voditeljice projekta u školi su knjižničarka Anita Tufekčić i učiteljica Jelena Cvijović. Učenici 4.a razreda i ove školske godine sudjeluju u međunarodnom projektu “Naša mala knjižnica”. Pred njima su raznolike čitateljske avanture. Učenici će čitati sljedeće naslove: knjigu “AHAA!” , autorice Els Heinsalu, knjigu “Jeti u kojega nitko nije vjerovao”, autorice Asie Olejarczyk, knjigu “Baton i Roni”, autorice Koraljke Milun, knjigu “HB olovka”, autorice Susanne Mattiangeli, knjigu “H20 i tajna vodena misija” autora Petr Stančika, i knjigu “Medvjedovanje”, autora Kestutisa Kasparavičiusa.

Učenici će naučit kako su veliki znanstvenici Arhimed, Galieo Galilej i Newton došli do svojih otkrića. Uz Jetija će popiti najbolji kakao na svijetu (možda će im i on pokazati neki trik s kartama) i pokušati dokazati roditeljima da Jeti doista postoje. Impresionirat će ih živahna i nezaustavljiva HB olovka, koja će ih uvući u svoje stvarne i zamišljene priče. S ekipom H20 čeka ih tajna vodena misija: uz pomoć reduktora i minijaturne podmornice krenut će do različitih krajeva vodovoda. Iako će imati puno posla sa zlim profesorom Vulpesom, neće propustiti veliko božićno putovanje svijetom s obitelji medvjeda. Posjetit će njihovu rodbinu, čak i one koji žive u najudaljenijim krajevima svijeta i najneobičnijim zemljama. Čekaju ih i ljetne avanture s Ronijem i njegovim psom Batonom. Potražit ćemo i nestalo štene, samostalno putovati vlakom i još mnogo toga. Kreativne bilježnice, ako i uvijek, donose obilje zabavnih zadataka, inspiraciju za grupni i individualni rad. Putovanje s ovim brojnim knjižnim junacima učinit će školsku godinu još ugodnijom.