prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Posebna Božićna radionica: Zajedno kroz ljubav, radost i igru

U srijedu, 20. prosinca 2023. godine, u Osnovnoj školi Ivana Lovrića u Sinju, održana je Božićna radionica pod nazivom “Učenici učenicima: Anđeli na zadatku” koja je pružila nezaboravno iskustvo svima koji su se pridružili.

Učenici četvrtih i osmih razreda pripremili su radionicu za učenike Centra za Odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. Radionica je započela kratkim uvodom u kojemu su voditeljice srdačno pozdravile prisutne istaknuvši kako je njihova prisutnost najposebniji dio radionice. Slijedio je igrokaz s lutkom Albertinom i malim anđelima dok je melodija “Tiha noć” stvarala ugodnu atmosferu.
Albertino je sjedio usamljen i razmišljao gdje je radost Božića o kojoj svi pričaju. Anđeli su prepoznali tugu u njegovim očima i odlučili mu pomoći. Otkrili su mu da je prava radost Božića unutar njegova srca i pozvali ga da im se pridruži na Božićnoj radionici. Ovaj poziv nije samo promijenio Albertinov dan, već i njegov život jer se zaljubio te kroz zajedništvo i ljubav pronašao pravu radost Božića.
Nakon emotivnoga igrokaza, prisutni su bili pozvani sudjelovati u radionici koja je bila ispunjena raznovrsnim aktivnostima. Imali su priliku stvoriti različite figure od pijeska, voziti automobile magnetima, igrati se s plazma kuglom te istraživati suhi led i nastanak munje. Crtali su i bojili stazu kojom su prolazili mali robotići. Radionica je bila interaktivna, edukativna i zabavna, a svaki je sudionik donio dio radosti koja se osjećala u prostoru.
Na kraju radionice, koja je završila zajedničkim plesom uz božićne pjesme, svaki je sudionik dobio poseban poklončić kao podsjetnik na njihovu ulogu “Anđela na zadatku”. Voditeljice su pozvale prisutne da i oni podijele dobrotu i ljubaznost s drugima te tako prošire radost Božića. U želji da donesemo radost mi smo ju dobili, stoga će dugo pamtiti ovaj dan. Hvala svima koji su sudjelovali i doprinijeli, posebno učenicima koji su pripremili i održali radionicu. Raduju se nastavku suradnje i budućim događanjima koji će unaprijediti zajedništvo i radost u školi.