prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pozvani inozemni stručnjak u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću

U sklopu Erasmus+ Akreditacije, Srednje škole Ban Josip Jelačić, ugostili su profesoricu Genovevu Markovu iz Bugarske kao pozvanog inozemnog stručnjaka za temu: “Participacija u demokratskom životu EU”.

U sklopu Erasmus+ Akreditacije škole koja omogućuje različite aktivnosti na europskoj razini, dobili su priliku i pozvati inozemnog stručnjaka koji će održati edukaciju u području za koje imaju potrebe ojačati kompetencije i čuti primjere dobre prakse.

Jedan od projektnih ciljeva je i participacija u demokratskom životu EU te su odlučili pozvati profesoricu Genovevu Markovu iz Bugarske, koja je Senior Ambassador of the European Parliament Ambassador School Programme. U dva dana boravka u školi, gošća je održala predavanje za nastavnike “Introducing the EU Ambassador School Programme and how it brings young people together and creates a strong school community that supports the school’s activities”. U petak, 3. studenog 2023. godine, organizirane su aktivnosti za maturantske razrede kojima je profesorica Markova održala radionicu “How to be a successful junior ambassador and what opportunities the European Union provides for young people”.

Nastavnici i učenici pokazali su interes i zadovoljstvo što im je u školu došla gošća koja je podijelila primjere dobre prakse i inspirirala ih na participaciju u demokratskom životu EU i na ovaj način.