prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predavanje o digitalnoj tehnologiji u podupiranju igre i učenja djeteta

Predavanje o digitalnoj tehnologiji u podupiranju igre i učenja djeteta rane i predškolske dobi održat će odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Milana Sachsa u Zagrebu Edina Čaušević i Božica Košutić. Održat će se u četvrtak 4. svibnja 2023. u 18:30 sati u Knjižnici Ivane Brlić Mažuranić.

U današnjem suvremenom svijetu civilizacijski i tehnološki napredak u velikoj mjeri utječe na život, ali i na odgoj i obrazovanje te se nastoje pronaći pedagoški odgovori na nove potrebe suvremenog djeteta. Digitalne tehnologije neizostavan su dio suvremenog društva te su nezaobilazan dio djetetovog odrastanja. Uloga tehnologija u ranom i predškolskom odgoju ima za cilj iskoristiti moć ovih digitalnih alata s ciljem učenja kroz igru.

Pomoću njih dijete ima priliku upoznati neotkrivene svjetove, razvijati suradničke odnose, podijeliti informaciju s roditeljima o postojećim aktivnostima tijekom dana i dr. Upotreba tehnologije u odgoju i obrazovanju mora se temeljiti na potrebama djece, cilju odgojno-obrazovnog plana i programa te na tome hoće li tehnologija u djetetovom okruženju unijeti nove mogućnosti za učenje, a izbjeći potencijalne rizike i opasnosti.

Predavanje se održava u okviru projekta Dani medijske pismenosti.