prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predstavljen Comenius projekt Gimnazije Bernardina Frankopana na Reform Symposium eConference 2014.

Na Reform Symposium eConference koja je trajala od 11. do 13. srpnja 2014. godine održano  je kratko predstavljanje Comenius projekta Gimnazije Bernardina Frankopana “Enterprising, healthy and creative”.

Učenici i profesori Gimnazije Bernardina Frankopana iz Ogulina već dvije godine sudjeluju u Comenius multilateralnom projektu „Budi poduzetan, zdrav i kreativan“ („Enterprising, healthy and creative“) 2012.-2014. pod pokroviteljstvom Agencije za mobilnost i programe EU, a koji uključuje partnere iz četiriju država: Bugarske, Mađarske, Estonije i Hrvatske.

Profesorica Ogulinske gimnazije Marijana Smolčec, koja je ujedno i školska projektna koordinatorica pozvana je da prezentira na Reform Symposium eConference 2014., održanoj od 11.-13. srpnja. Upravo na toj e-konferenciji  imala je priliku nešto više reći o ovom zanimljivom projektu edukatorima iz raznih zemalja svijeta od Europe, Amerike, pa sve do Australije.

Profesorica je u kratkom vremenu predstavila projekt, opisala tijek mobilnosti, pokazala službenu stranicu projekta, www.nkov.ee, te govorila o zanimljivim proizvodima i rezultatima koje su učenici, zajedno sa svojim metorima ostvarili.

To su npr.: Multilingual e-catalogue zdrave hrane, e-knjiga recepata iz sviju država, zanimljivi Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki koji je i bio održan u sklopu Comenius susreta u Ogulinu u listopadu 2013., „job-interview“ role play održan u Mađarskoj te finalni DVD video s kreativnim dokumentarnim filmovima na temu zdrave hrane predstavljen u Bugarskoj.

Ono što najviše veseli je da su sudionici webinara s oduševljenjem pozdravili ovakav projekt i čestitali svim partnerima na njegovoj kompleksnosti, a mnogi europski, pa čak i prekoocenaski profesori zainteresirali su se za ovakav način rada.

Reform Sympsium eConference održava se već nekoliko godina, a ove godine okupila je više od 50 predavača iz raznih zemalja svijeta te više od 11 „keynote“ govornika. Svi webinari se snimaju, pa tako snimki o Comenius projektu, te ostalim zanimljivim i inspirativnim predavanjima možete pristupiti ovdje.

Više o samom  webinaru o Comenius projektu „Enterprising, healthy and creative“ možete saznati na The Future of Education stranici ili pogledati u prezentaciji prof. Smolčec.

 

*Ovaj članak odražava isključivo stajalište autora članka i Europska komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njemu nalaze.