prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Preservation of folk tales in a modern and creative way

Učenici 4. razreda Osnovne škole Ljudevita Gaja sudjelovali su u jednogodišnjem eTwinning projektu “Preservation of folk tales in a modern and creative way”.

Projektu su se priključili i partneri iz Španjolske, Turske i Grčke. Čitanjem narodnih priča, osim što su razvijali naviku čitanja, učenici su razvijali čitalačke vještine i samostalno analizirali pročitane tekstove. Kako bi stvorili ugodniju atmosferu, izradili su kamin oko kojeg su se okupili prilikom svakog čitanja bajki. Iz kamina virili su Domaći iz bajke Ivane Brlić-Mažuranić koje su sami izradili od prući.

Ovim projektom njegovali su nematerijalnu kulturnu baštinu svoje zemlje i upoznali narodne priče drugih zemalja. Čitanju su pristupili na kreativan i suvremen način te u interpretaciji priča koristili razne digitalne alate. Obrađene bajke, osim što su profesori engleskog jezika preveli na engleski, učenici su ih također prikazali kroz igrokaze, stripove ili geografskih karata svoje zemlje. Završna aktivnost svih partnera projekta bila je zajedničko pisanje bajke u koju su uključeni svi glavni likovi obrađenih bajki spomenutih zemalja.