prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pripovijedanje fotografijom – radionica

U Knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu 17. siječnja 2024. godine u 17.30 sati održat će se radionica pod nazivom Pripovijedanje fotografijom.

Radionica je namijenjena svima koji se bave fotografijom, a koje zanimaju načini povezivanja fotografija u narative – storytelling fotografijama, bez obzira na razinu obrazovanja i iskustvo.
Na radionicu je potrebno donijeti nekoliko vlastitih fotografija malog formata na temelju kojih će svaki sudionik/ca kreirati povezanu fotografsku cjelinu. Cilj je radionice upoznati sudionike/ice sa storytellingom kroz različite vizualne i druge senzorne kodove koji su svojstveni fotografiji te im pomoći pri artikulaciji i osvještavanju vlastitog autorskog izričaja.

Radionicu vodi vizualna umjetnica Ana Vuko kao dio pratećeg programa njezine izložbe “Južina”.

Broj mjesta je ograničen, prijave: prozori.galerija2@gmail.com

Ana Vuko je fotografkinja i dizajnerica podrijetlom iz Splita, a živi i radi u Zagrebu. Završila je preddiplomski Studij dizajna na IUAV-u u Veneciji te magistrirala Vizualne komunikacije na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.
Fotografijom se bavi od djetinjstva, a afinitet prema narativnoj fotografiji razvija tijekom studija te nastavlja razvijati kroz radionice i masterclassove umjetničke i konceptualne fotografije. Izlagala je samostalno u Zagrebu i Splitu te je sudjelovala na raznim kuriranim međunarodnim i domaćim skupnim izložbama i festivalima. Godine 2023. je odabrana kao hrvatska predstavnica na rezidenciji Art Quarter Budapest i Slobodne veze. U umjetničkom radu bavi se propitivanjem ustaljenih formi i istraživanjem pojmova pejzaža i mjesta, kao i prenošenjem sinestetičkog iskustva istih, te njihovim promišljanjem kroz vlastita i univerzalno društvena stanja.
Program Galerije Prozori podržava Ministarstvo kulture i medija RH i Gradski ured za kulturu,međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba.