prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Programmes for teachers of students with Special Educational Needs (SEND), OXFORD

Osma mobilnost u okviru Erasmus + projekta “Inkluzija 21. stoljeća traži nova znanja“ održana  je od 02. do 13. rujna u Oxfordu, u Ujedinjenom Kraljevstvu, u organizaciji Oxford International Study Centre. Ispred Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac na mobilnosti su sudjelovale s.s. socijalni radnik Marija Luketić i Dubravka Kocanjer, profesor defektolog, koordinator projekta.

Tečaj pod nazivom „Programmes for teachers of students with Special Educational Needs (SEND)“ ponudio nam je dodatne edukacije namijenjene stručnjacima koji rade s učenicima s teškoćama u razvoju, a strukturiran je prema potrebama polaznika s obzirom na vrstu i stupanj teškoća koje su područje interesa. Istovremeno ovaj tečaj uključio je i intenzivni napredni tečaj engleskog jezika.

Odabrali smo dva različita i nama važna područja interesa: Učenici s težim i višestrukim poteškoćama; učenici s poremećajem autističnog spektra s izraženim poremećajima u ponašanju te Suradnja s roditeljima i metode podrške.

Organizatori su strukturirali tečaj prema našim potrebama i ciljevima projekta pa su nam teme bile: obrazovni sustav od najranijih godina do završetka obrazovanja, obrazovni programi, programi terapije, potpora i razvoj komunikacijskih strategija između učitelja i djece s TUR (PECS), kako se nositi sa ispadima polaznika (tantrum, agresija, bijes), načini ocjenjivanja i potpore, metode podupiranja djetetove obitelji, suradnja s roditeljima učenika, posjet školi za učenike s TUR. Tijekom trajanja mobilnosti imale smo prilike istražiti kulturno povijensne, znanstvene i društvene znamenitosti Oxforda i Londona.