prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt “Božić dolazi…“

Već četvrtu godinu zaredom učenici i učitelji Osnovne škole oca Petra Perice – Makarska provode projekt pod nazivom „Božić dolazi…“.

Cilj ovog projekta je poticanje tradicijskog duha Božića i promicanje stvarnog značenja i vrijednosti Božića kod svih učenika i djelatnika škole. Kroz četiri tjedna za vrijeme adventa organiziraju se razne radionice. Aktivnim sudjelovanjem na različitim radionicama, učenici uče kako izrađivati božićne čestitke, ukrase, kolače i kuharice. Na taj način upoznaju adventske običaje našeg zavičaja i način izrađivanja proizvoda prema ekološkim principima. Osim ekološke svijesti razvijaju se i poduzetničke kompetencije učenika.

Kroz prodajnu izložbu svega načinjenog na radionicama projekta prikupljaju se sredstva koja se doniraju u humanitarne svrhe. Time potičemo učenike na solidarno ponašanje i empatiju. Naravno, kupci njihovih proizvoda su učitelji, učenici i njihovi roditelji. “Dobro je činiti dobro jer se dobro dobrim vraća!”.

U božićno vrijeme, u školi je održana i božićna prodajna izložba proizvoda iz Učeničke zadruge MAKE. Učenici su izrađivali prirodnu kozmetiku, keramiku, božićne aranžmane, ukrase, čestitke, kolačiće…Cilj ovakvih radionica i izložbi je poticanje kreativnosti kod učenika, razvoj poduzetničkih vještina i humanitarno djelovanje.