prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt “Dođi da ti ispričam “- Žene u znanosti

Povodom međunarodnog STEM Week-a, u prostorijama  Edukativnog i informativnog  turističkog centra  mladih Stara Pekara u Osijeku, održana je interaktivna izložba “Dođi da ti ispričam – Žene u znanosti” koja se istovremeno provodila  u Osijeku i Sinju.

Izložba je otvorena 28. ožujka i trajala je do 1. travnja 2022. godine. Izloženi plakati poznatih znanstvenica obogaćeni su  digitalnim sadržajem i audiozapisom, kako bi posjetitelji bolje upoznali život i rad deset odabranih znanstvenica. Paralelno su se u prostoru održavale znanstvene radionice koje je vodila učiteljica Ivana Ljevnaić, Osnovne škole “August Cesarec” Ivankovo, i likovne radionice koje je vodila učiteljica Marija Matić. Osim izložbe, posjetitelji su mogli prolistati i knjigu “Žene u znanosti – 50 neustrašivih znanstvenica koje su promijenile svijet”, Rachel Ignotofsky.

U projektu su sudjelovale učenice i učiteljice  iz osnovnih škola: Osnovne škole “August Cesarec” Ivankovo, Dijana Penava. prof., Osnovne škole Vijenac, Osijek, Tanja Paris, prof., Osnovna škola Franje Krežme Osijek, Ivana Zakanji, prof., Osnovna škola Višnjevac, Sanja Kasač, prof., Osnovna škola “Matija Gubec” Čeminac, Jasmina Alilović prof., Osnovna škola “Retfala”, Osijek, Vlatka Šalić Dujmić, prof. Izložbu je zatvorila Ivana Štibi, magistra edukacije matematike i fizike, predavač na Odjelu za fiziku.