prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt GLOBUS završio susretom učenika na izletištu Jankovac

Učenici 4. a razreda i 5. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja sudjelovali su na završnom susretu učenika na izletištu Jankovac, koje je organizirao Nansen dijalog centar za deset škola iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Učenici škole predstavili su s dva plakata mini projekt “Živjeti ZDRAVO”.

Naglasak je bio na zdravoj prehrani i zdravim obrocima koje su za učenike pravile učiteljice Jelena Cvijović i Jasminka Hot i pedagog Marin Adžaga. Koordinator projekta u školi bila je školska knjižničarka Anita Tufekčić. Nansen Dijalog centar bio je organizator završnog susreta svih učenika koji su sudjelovali u projektu “GLOBUS”. U projektu “GLOBUS – Gradimo Lokalnu Održivost za Bolje Uspješnije Sutra” razvijane su i dodatno jačane sposobnosti, vještine, znanja i aktivno sudjelovanje u području održivog razvoja u školama Istočne Hrvatske (Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija). GLOBUS LOGO projekta (1)

Jankovac je jedno od omiljenih izletišta na području Zlatnog Papuka smješten u samom srcu Papuka. Zaštićeno je područje posebne skladne ljepote i bujne vegetacije, a najpoznatiji je po 35 metara visokom slapu Skakavcu i dva jankovačka jezera. Istraživanje Jankovca učenici su započeli šetnjom po Grofovoj poučnoj stazi a završili piknikom na proplanku. Sveukupno je na izletu bilo 200 učenika iz deset škola: OŠ Blage Zadre Vukovar, OŠ Siniše Glavaševića Vukovar, OŠ “Vladimir Nazor” Komletinci, OŠ “Dalj“, OŠ “Zmajevac”, OŠ”Lug”, OŠ Vladimira Becića, OŠ “Mladost”, OŠ “Tin Ujević” i OŠ “Antun i Stjepan Radić“ Gunja.

Sve škole predstavit će se još krajem mjeseca u videozapisu na mrežnoj stranici projekta, koji će prikazati presjek provedenih aktivnosti i prikaz najznačajnijih što će ujedno biti promocija projekta u javnosti.