prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt “Naša Priča o Gradu”

Učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole “Ivana Brlić-Mažuranić”˝ Slavonski Brod pod vodstvom prof. Višnje Kokanović uključili su se u međuškolski projekt “Naša Priča o Gradu” objavljen na novoj platformi eTwinninga.

Planirane aktivnosti realizirali su tijekom mjeseca studenog 2022. godine u poznatoj aplikaciji Microsoft Teams gdje je i došla do izražaja vidljiva međuškolska suradnja te idejna motivacija uz obilježavanje sjećanja na žrtvu Vukovara. Učenici su izrađivali logo projekta. Vršnjačko vrednovanje ponovno se pokazalo vrijedno u obliku vrednovanja kao učenja. Simboli grada Vukovara objedinjeni su na zajedničkom plakatu. Literarnim i likovnim stvaralaštvom učenici su izrazili emociju i empatiju prema svim stradalnicima Domovinskog rata. Prethodno i posjetili Grad Heroj uz izvanučioničku nastavu u pratnji razrednika.

“Priče iz Vukovara” Siniše Glavaševića učenici su slušali u obliku zvučnih zapisa, nakon toga su stvarali nove tekstove i nove poruke metodom zacrnjivanja (tzv. blackout poezije). Kruna završnice projektnih aktivnosti je čitanje proznih i poetskih stihova uz sjećanje na Vukovar, Škabrnju i Domovinski rat. Učenici Ivan Gregurić (7. b) i Danijel Gregurić (7. b) izvode tamburašku točku uz svima poznatu “Ravnicu”, a stihove Vesne Parun “Vukovarske golubice povratak” interpretativno čita stihove učenica Katarina Ilišević (7. b) u završnom virtulanom susretu učenika škola u projektu “Naša Priča o Gradu“.