prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Promocija čitanja u staračkom domu

Promocija čitanja i suradnja Osnovne školes Fran Koncelak Drnje s lokalnim vrtićima se proširila na starije pripadnike našega društva.

Povodom današnjeg Međunarodnog dana darivanja knjigom, učenice Hana Sataić, Ema Eršeg i Zita Varga te školska knjižničarka Stjepana Kadić iz drnjanske škole jučer, 13. veljače 2023. godine, su posjetile Dom za starije i nemoćne u Koprivnici.

Čitanje starijima

Korisnicima su poklonile knjigu Ephraima Kishona “Kod kuće je najgore”. Knjigu su izabrale zbog kratkih i humorističnih priča. Upravo iz ove zbirke su izabrale dvije priče – „Na sliku i priliku“ i „Pakao zvani kakao“, koje su im zajednički pročitale. Nakon čitanja, druženje su nastavili uz ugodan razgovor. Učenice su saznale da svi korisnici doma vole čitati te da imaju svoju knjižnicu. Također, rado posjećuju i bibliobus. Neki su pravi čitači postali tek u mirovini, a neki su u mirovini otkrili i pjesnika u sebi. Učenice su na kraju susreta vrlo rado pročitale dvije prigodne pjesme, koje je napisala jedna korisnica doma.

Na obostrano zadovoljstvo, novo druženje uz knjigu dogovoreno je za nekoliko mjeseci. Ova lijepa aktivnost organizirana je u sklopu Erasmus+ projekta “TITLE” i Erasmus akreditacije.

Priloženi dokumenti