prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pronađeni ostaci prvog Shakespearova kazališta

Arheolozi su u Londonu otkrili ostatke kazališta za koje se vjeruje da su u njemu prvi put izvođeni kazališni komadi Williama Shakespearea.

Iskapajući u londonskoj četvrti Shoreditch, arheolozi su među ostalim pronašli ostatke višekutnog gledališta sa stajaćim mjestima, izjavio je predstavnik Londonskog muzeja za BBC.

Od ranije je poznato da je na području nalazišta 1576. otvorena prva zgrada u Londonu koja je služila isključivo kao kazalište.

Drvena građevina pod nazivom “The Theatre” (kazalište) rastavljena je nekoliko godina kasnije a njezini su dijelovi 1599. iskorišteni za gradnju svjetski poznatog Shakespeareova kazališta “The Globe” na južnoj obali Temze, izjavio je Jo Lyon, voditelj arheološkog odjela muzeja.

Iskapanja su poduzeta u prvom redu zbog toga što se na tom mjestu planira izgradnja modernog kazališta za Tower Theatre Company.