prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Proslava Dana Erasmusa #ERASMUSDAYS 2021

Proslava Dana Erasmusa #ERASMUSDAYS 2021 održat će se 14., 15. i 16. listopada diljem Europe i šire. Ovaj međunarodni trodnevni događaj održava se petu godinu zaredom kako bi se građane upoznalo s programom Erasmus+, njegovim vrijednostima i rezultatima.

Tijekom tih dana sudionici programa organiziraju raznovrsna događanja i na njima predstavljaju svoja iskustva. Prošle je godine u Hrvatskoj održano rekordnih 105 događanja, dok je u svijetu održano više od 5.000 događanja u 84 zemlje.

Do sada je u sklopu Dana Erasmusa 2021. u Hrvatskoj planirano oko 70 događanja, a sva su upisana na pretraživu međunarodnu kartu. Riječ je o radionicama, izložbama, prezentacijama, virtualnim događanjima, kvizovima i sličnim aktivnostima koje će održati škole, vrtići, ustanove za obrazovanje odraslih, organizacije koje rade s mladima, knjižnice, kulturni centri i drugi korisnici Erasmusa.

Program Erasmus+ je nastao kao program studentske razmjene prije više od 30 godina, a u međuvremenu je narastao u program za sve generacije u čije se aktivnosti mogu uključiti brojne organizacije: odgojno-obrazovne ustanove, udruge, poduzeća, gradovi, općine i županije, ali i ostale javne te privatne organizacije. Do sada je u projektima programa Erasmus+ u Hrvatskoj sudjelovalo više od 112 000 građana.

Koordinator Dana Erasmusa je Agencija za mobilnost i programe Europske unije- hrvatska nacionalna agencija za provedbu programa Erasmus+.

Za više informacija posjetite mrežnu stranicu ili se javite na: pr@mobilnost.hr.