prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Provedba projekta “Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja”

Učenici 1. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja sudjeluju u međunarodnom projektu “Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja” koji vodi školska knjižničarka Anita Tufekčić u suradnji s učiteljicom Jasminkom Hot.

Knjižničarka im je na početku sata pročitala dio priče slovenske autorice Ide Mlakar Črnić “U blizini živi djevojčica”. Blijede boje u slikovnici odabir su cijenjenog slovenskog ilustratora Petera Škerla. Djevojčica iz slikovnice živi među nama, ali je ne primjećujemo. Ova djevojčica je nevidljiva i željela je biti princeza kao i svaka druga djevojčica, ali prilike u kojima se našla, nisu joj to omogućile.

Učenici su dobili zadatak kreirati haljinu za djevojčicu po želji iz mašte od različitog cvijeća koje su pronašli na livadi ili u svom domu. Dobili su predložak s mrežne stranice Krokotak. Na predložak su lijepili latice tratinčice, maslačka, djeteline, ruže, zumbula, visibabe itd. Sve radove prvotno su izložili na ploči i nakog toga birali najljepšu haljinu od cvijeća. U kreativnoj radionici su učenici zaista uživali, a do kraja školske godine svi radovi nastali tijekom provedbe projekta biti će izloženi u školskoj knjižnici.