prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Provedba projekta “DanBezVeze”

Osnovna škola “Antun i Stjepan Radić” iz Gunje po drugi puta se uključila u obilježavanje “DanaBezVeze”. Organizator aktivnosti bila je knjižničarka Anita Tufekčić u suradnji s učiteljicom 1. a razreda Mirjanom Franić Mehičić, učiteljicom 3. a razreda Jelenom Cvijović i učiteljicom 4. a razreda Jasminkom Hot.

Učenici 3. a razreda uživali su aktivnostima kako bi obilježili “DanBezVeze”. Jedna od aktivnosti bilo je slikanje na velikom platnu gdje su učenici bili podijeljeni u grupe i na ovaj način poticali svoju maštu i kreativnost a ujedno razvijali osjećaj za prostor. Jedna grupa izrađivala je i logo za projekt. Radili su i portret kredama gdje se razvijali finu motoriku šake, upoznali novu likovnu tehniku crtanja kredom i ponavljali imenovanje dijelova tijela, odjeće, obuće. Također, puhali su i male i velike balone od sapunice gdje su otpuhivali mjehuriće, lovili ih i tračali za njima. Za kraj, učenici su jedni drugima čitali slikovnicu “Vuk koji je tražio ljubav”. A najdraža aktivnost bila im je igranje “gumi – gumi” iliti lastiša. Za domaću zadaću učenici su dobili zadatak napisati sastavak kako su proveli dan i kako su se osjećali bez tehnologije.

Učenici 1. a razreda također su obilježili “DanbezVeze”. Za početak sata na otvorenom, u sjenici, na školskom dvorištu puhali su balončiće od sapunice, zatim su radili portrete kredom u boji, ali osim toga crtali i ručicu i otisak noge, ali i nešto po vlastitoj želji. Najteže im je pala aktivnost igranja “gumi-gumi”, iako su uživali teško im je bilo pohvatati korake. Zatim, učiteljica Mirjana im je pripremila poligon i bili su podijeljeni u dvije grupe. Nakon poligona, uslijedila je aktivnost slikanja na velikom platnu, gdje su pokazali svoju kreativnost u oslikavanju motiva iz prirode: šume, neba, cvjetne livade. Završna aktivnost bila je aktivnost čitanja slikovnice pod nazivom “Vuk koji je ovladao svojim osjećajima”. Ova topla priča obrađuje teme: osjećaja, raspoloženja, samokontrole i prijateljstva.

Učenici 4. a razreda zajedno s učiteljicom Jasminkom odlučili su obilježiti “DanBezVeze. S obzirom da su malo stariji, bilo im je vrlo zanimljivo vratiti se u djetinjstvo i prisjetiti se što sve mogu raditi s kredom u boji. Također su zaigrali “gumi – gumi” i jako im se svidjela. Osim toga, pokazali su skreativnost u oslikavanju na velikom platnu, a završna aktivnost bila je čitanje knjige “Priča o plavom planetu” koja je ujedno fantastična avantura i predivna priča o sebičnosti i požrtvovnosti.