prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Putevima planinarskih uspona učenika

Učitelji Osnovne škole Ivana Lovrića u Sinju Rozana Ivković-Ćurić, Jure Poljak, Andrea Norac i Karla Radović u školskoj su godini 2022./2023. osnovali izvannastavnu aktivnost Mladi planinari Leteći medvjedići.

Promatrajući učenike i način njihova funkcioniranja, učitelji su donijeli odluku da tim mladim ljudima moraju pomoći da se pokrenu i da se odmaknu od sjedalačkoga načina života u kojemu su uglavnom usmjereni na mobitele. Kako su navedeni učitelji i sami aktivni planinari, odlučili su osnovati izvannastavnu aktivnost Mladi planinari Leteći medvjedići. U suradnji s Planinarskim društvom Svilaja Sinj, učitelji i zainteresirani učenici započeli su avanturu.

Početkom nastavne godine učenici i učitelji krenuli su u usvajanje svojega prvog zajedničkog vrha – Svilaje. Učenici su se neumorno penjali pomažući jedni drugima te su zajedničkim snagama uspjeli doći do vrha. Bilo je umora, straha i sumnje u svoju snagu i moć, ali gledajući jedni u druge i hrabreći se međusobno, znali su da će uspjeti osvojiti svoj prvi vrh. Nakon uspona, spustili su se do planinarskoga doma gdje ih je dočekao ručak.

Zadovoljstvo učenika i njihovih roditelja dalo je ovim učiteljima znak da trebaju organizirati uspone i na neke druge vrhove. Tako su se redom uspinjali na Visoku, Maglaj (Dinara), Glavaš (Kamešnica) i Paklenicu.
S obzirom na to da su učenici oduševljeni ovom aktivnošću, učitelji planiraju uspone i na neke druge vrhove. O njihovim usponima i zajedničkim aktivnostima možete čitati na njihovoj Facebook stranici.