prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

QR kodirana poruka kao čestitka

Tijekom nastave na daljinu neke su se aplikacije pokazale kao pogodan medij za vježbu kreativnosti (učitelja). Kako napraviti online čestitku koja će biti “humanizirana” QR kodom?

Online nastava zasigurno je kod sudionika uzrokovala šarolike reakcije i potaknula na razgovore i zauzimanje stava o takvom načinu rada. Iz svake je situacije moguće izvući barem jednu, ili čak nekoliko dobrih stvari. Tijekom nastave na daljinu u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin, Područnoj školi Karojba učiteljica Engleskog jezika Kristina Mijandrušić Ladavac učenike je često zaokupila zadatcima kroz aplikaciju Flipgrid. Flipgrid je u osnovi vrlo sigurna aplikacija za snimanje i može biti povezana s virtualnim učionicama. U Flipgridu učenici izrađuju svoje audio i videouratke, aplikacija je korisna za vježbe govorenja u nastavi jezika, ali i za više od toga. Učitelj je onaj koji upravlja Flipgrid grupom za učenike, a mogućnosti dijeljenja zadataka su raznovrsne: putem poveznice, u MSTeamsu, u GClassroom, dijeljenjem QR koda. Upravo je ova opcija s QR kodom poslužila kao ideja za osmišljavanje aktivnosti slanja čestitki u sklopu školskog Erasmus projekta.

Kako napraviti online čestitku pomoću Flipgrida?

  1. Za vrijeme nastave, u videopozivu na Flipgridu, potrebno je snimiti zaslon računala dok učenici izgovaraju tekst čestitke ili pak recitiraju neke stihove. Moguće je odabrati iz Flipgridove kolekcije efekte za ukrasiti video.
  2. Flipgrid uradak je potrebno preuzeti u obliku QR koda kako bi se podijelio u čestitki.
  3. U aplikaciji za uređivanje slika, u ovom slučaju radi se o Canva online aplikaciji, moguće je oblikovati čestitku na kojoj se nalazi i QR kod s videom učenika.
  4. Podijelite čestitku s dragim ljudima.

I Flipgrid i Canva for Education aplikacije su kojima je moguće pristupiti koristeći skole.hr adresu i prijavne podatke.