prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica “Mediji i sredstva ovisnosti” u 4. a razredu u Osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić u Gunji

Na radionici “Mediji i sredstva ovisnosti” učenici su se upoznali s dobrim i lošim stranama medija. Cilj sata bio je upoznati djecu sa svijetom reklama i medijske ovisnosti.

Učenici 4. a razreda sudjelovali su na radionici “Mediji i sredstva ovisnosti” gdje su se upoznali s dobrim i lošim stranama medija. Na početku sata, učenici su odigrali igru asocijacija gdje su završna polja imala rješenja: televizor, novine, internet, radio, dok je konačno rješenje bila riječ “Mediji”. Cilj sata bio je upoznati učenike sa svijetom reklama i medijske ovisnosti. Pogledali su zajedno najbolje hrvatske reklame na Youtubeu, a nakon toga učenici su bili podijeljeni u grupe. Jedna grupa trebala je izraditi reklamu za najnoviji tablet ili mobitel, druga grupa reklamu za dječji animirani film, treća grupa trebala je izraditi reklamu za knjigu, dok je četvrta trebala izraditi reklamu za sladoled. Svi učenici su bili izvrsni u osmišljavanju svojih reklama, ali i u prezentiranju istih. Svi su imali zadatak nacrtati poželjnu reklamu. Tekst je morao biti kratak (u stihovima), zanimljiv i primamljiv (da bude poželjna za kupiti). Mogli su pjevati i glumiti. Učiteljica izdvaja reklamu za sladoled koja glasi ovako: “Novi sladoled od lubenice sa zelenim šlagom i crnim jestivim šljokicama zove se Watromelen suger i možete ga kupiti kod Mačka u Gunji za 5 kuna”.

 

Priloženi dokumenti