prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica “Izrazi se” u prvom razredu osnovne škole

U petak, 09. listopada 2020. godine, stručni suradnik pedagog Alen Hasikić održao je pedagošku radionicu u prvom razredu Osnovne škole Joakima Rakovca iz Sv. Lovreča.

 

 

Učenici su sudjelovali u radionici pod nazivom “Izrazi se” na kojoj su iskazali svoje emocije. S obzirom na to da su četiri temeljne emocije, radost, ljutnja, tuga i strah, odlučili su ovom radionicom potaknuti učenike na prepoznavanje i iskazivanje emocija. Razlog tome je što djeca emocije doživljavaju drugačije nego odrasli ljudi, oni na sve podražaje iz okoline reagiraju emotivno, svoje emocije izražavaju otvoreno i ne znaju se suzdržavati.

Učenici su u razgovoru izdvojili mnoštvo situacija u kojima se osjećaju radosnima, a zatim su te trenutke i nacrtali. Tom prilikom saznali su da se prvašići osjećaju najsretnijima u igri s prijateljima i obitelji, i da se raduju poklonima koje dobiju od roditelja. Učenici su svaku navedenu situaciju prikazali pantomimom,  i veselo su i zanimljivo odglumili svaku situaciju.

Ova radionica je prva od ciklusa radionica koje će se održati tijekom ove školske godine u prvom razredu.